Κυρ. Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας – Το επίδομα των 800 ευρώ αφορά κι άλλους εργαζόμενους

Petite Perle 300×250

"Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ" τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

"Κάνω έκκληση στους πολίτες να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι έχουμε όμως όπλα στην φαρέτρα μας", είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας που ανακοίνωσε σειρά μέτρων για όλους τους εργαζόμενους όπως επίδομα 800 ευρώ , σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και έκτακτο δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή.

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. 

«Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Περισσότερα σε λίγο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ