Γ. Πλιάκας στη Φωνή του Μαλεβιζίου: Έχουμε λιγοστές πτήσεις από εξωτερικό

Petite Perle 300×250

Λίγες πτήσεις και με ακόμα λιγότερο κόσμο φθάνουν πλέον στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από το εξωτερικό με την αερολιμενική αρχή να τηρεί όλα τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχει δώσει εντολή να τηρούνται από τον ΕΟΔΥ έτσι ώστε να μην υποβοηθείται η διασπορά του κορωνοϊού στους χώρους του Νίκος Καζαντζάκης.

Η Φωνή του Μαλεβιζίου επικοινώνησε με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα ο οποίος δέχεται πολύ μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα εξαιτίας πανικού που σπέρνουν ΜΜΕ και απλός κόσμος αναφορικά με τουρίστες που φθάνουν ή δεν φθάνουν στο Ηράκλειο.

Οι πτήσεις είναι ελάχιστες, όπως μας είπε, από το εξωτερικό. Σήμερα έχουμε μια από Γερμανία, που ουσιαστικά θα παραλάβει όσους Γερμανούς τουρίστες είχαν έλθει το τελευταίο διάστημα και πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους λόγω παύσης λειτουργίας των ξενοδοχείων. Επίσης κάθε Τετάρτη και Σάββατο έχουμε πτήση από την Ολλανδία, προγραμματισμένη, η οποία όμως φέρνει στο νησί μας λιγοστό κόσμο.

Ωστόσο με εσωτερικές πτήσεις κανείς δεν μπορεί να περιορίσει να έρχονται στον τόπο μας Βρετανοί, Γερμανοί και άλλες εθνικότητες που διατηρούν σπίτια στην Κρήτη.

Με αφορμή μάλιστα πρόσφατο περιστατικό για φήμη παρουσίας γκρουπ Βρετανών στη Χερσόνησο ο κ Πλιάκας αναφέρει πως με τον πανικό που επικρατεί θα έχουμε κάποια στιγμή συμβάν επίθεσης σε τουρίστες από ντόπιους που ούτε θα τιμά την Κρήτη ούτε και μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να το δεχτεί αφού όποιος ζει στο εξωτερικό δεν είναι απαραίτητα και φορέας του κορωνοϊού.
Δεν έκρυψε ο κ Πλιάκας μάλιστα πως ο ίδιος δέχεται μεγάλη πίεση λόγω των Βρετανών με όλο αυτό το άτυπο και ανεξήγητο κυνηγητό τους.

Στο αεροδρόμιο, όπως μας λέει, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ, όπως τακτικές απολυμάνσεις , σχολαστικός καθαρισμός, προσωπικό σε βάρδιες λίγων ατόμων, αποστάσεις ασφαλείας στο επιβατικό κοινό. Θερμομέτρηση δεν προβλέπεται και δεν έχει και νόημα, κατά τον ίδιο, μια και πυρετό μπορεί να παρουσιάσει και κάποιος που απλά είναι κρυωμένος.

Στα χέρια του εξάλλου βρίσκονται τα ειδικά έντυπα που μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συμπληρώνουν επιβάτες του εξωτερικού με τα στοιχεία τους ώστε να μπορούν οι αρμόδιες αρχές να τους κάνουν έλεγχο δειγματοληπτικό, με βάση τα νέα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

Ο Αερολιμενάρχης τέλος υπενθυμίζει την ατομική ευθύνη που βαρύνει τον κάθε επιβάτη που έρχεται από το εξωτερικό είτε είναι Έλληνας είτε ξένος, να παραμένει στο χώρο του για 14 ημέρες ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού. Όμως τονίζει, μιλάμε πάντα για προσωπική ευθύνη κανείς δεν μπορεί να το επιβάλλει

Ελένη Βασιλάκη

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ