Κορωνοϊός: Ιδιαίτερη μέριμνα σε άστεγους τοξικοεξαρτημένους Ρομά και αδέσποτα

Petite Perle 300×250

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει φροντίσει ώστε οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Οι βασικές υπηρεσίες τους δεν θα σταματήσουν ούτε λεπτό να εξυπηρετούν τους πολίτες. Αυτά επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι η διανομή των τροφίμων από τα συσσίτια των δήμων θα γίνεται μόνο κατ' οίκων ή στη δομή που φιλοξενούνται εφόσον είναι άστεγοι. Είπε ακόμα ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στους άστεγους, τους τοξικοεξαρτημένους και τους Ρομά.

«Οι δημοτικές αρχές οφείλουν άμεσα να φροντίσουν ώστε κανένας άστεγος να μην βρίσκεται στο δρόμο, ενώ είναι επίσης επιφορτισμένοι για την ενημέρωση των Ρομά και τη λήψη κατάλληλων μέτρων. Με επιστολή του ΥΠΕΣ προς τους δημάρχους της χώρας, ζητείται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και για τα αδέσποτα ζώα», σημειώνει. 

 «Η καθαριότητα, η πολιτική προστασία, οι κοινωνικές δομές, τα ληξιαρχεία, η δημοτική αστυνομία, οι υπηρεσίες εμπορίου και οι επόπτες υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ηλεκτρονικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών αναβαθμίστηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να δίνεται δυνατότητα εξυπηρέτησης πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και να διεκπεραιώνονται οι εργασίες είτε ακόμα και οι προμήθειες σε σούπερ μάρκετ μέσω δημοτικών υπαλλήλων.

Θύμισε, τέλος, ότι επιχορηγήθηκαν με 5 εκατ. ευρώ οι περιφέρειες και με 11 εκατ. ευρώ οι δήμοι για την κάλυψη των πρώτων άμεσων επειγουσών αναγκών.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ