Διασωληνωμένη και σε καταστολή 63χρονη από το κρουαζιερόπλοιο που έχει "δέσει" στην Κρήτη

Έχει ληφθεί ήδη δείγμα από την γυναίκα , το οποίο και έχει σταλεί για να διαπιστωθεί αν πάσχει από κορωνοϊό.

Με αναπνευστική ανεπάρκεια, διασωληνωμένη και σε καταστολή νοσηλεύεται από την Κυριακή, η 63χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που το Σαββατοκύριακο ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου, στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ.Τερζακη: «Από το βράδυ της Κυριακής η γυναίκα που έχει αναπνευστική ανεπάρκεια διασωληνώθηκε και είναι σε καταστολή. Επίσης όπως ανέφερε στο neakriti ο κ. Τερζάκης, από την 63χρονη, υπήκοο Αργεντινής, ελήφθη σχετικό δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχει από κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, στήθηκε επιχείρηση, μετά  από αίτημα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόλπου της Μεσαράς, για περιστατικό μέσα στο πλοίο και συγκεκριμένα για μία 63χρονη, η οποία είχε υψηλό πυρετό.

Αμέσως μετά την ενημέρωση – σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού – για αίτημα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» διακομιδής ασθενούς σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή άμεση ενημέρωση τόσο από τον καθ' ύλην αρμόδιο Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Άμεσα ο καθ' ύλην αρμόδιος νομίατρος έδωσε εντολή για μεταφορά της ασθενούς ηλικίας 63 ετών υπήκοου Αργεντινής, στο εφημερεύον νοσοκομείο, το  Βενιζέλειο, αφού ο θεράπων ιατρός του πλοίου έδωσε την σχετική διαβεβαίωση .

Για προληπτικούς λόγους πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί απόλυτα η δημόσια υγεία, σύμφωνα με τη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής.

 neakriti.gr 


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ