Η κραυγή αγωνίας των Κρητικών οινοποιών στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Τελευταία Ενημέρωση:

Τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στον κλάδο τον οινοποιών η κρίση που βιώνουμε και τα οποία περιγράφονται σε σχετική ανακοίνωση των Δικτύων Οινοποιών ν. Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου, αναδεικνύει με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

«Οι επιπτώσεις από το – αναγκαίο – κλείσιμο των χώρων εστίασης και των ξενοδοχείων, έχουν σημαντικό αντίκτυπο και στους οινοποιούς της Κρήτης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Πολιτεία οφείλει να συμπεριλάβει τον κλάδο σε καθεστώς έκτακτης ενίσχυσης και να λάβει κάθε αναγκαίο, πρόσθετο μέτρο, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή του».

Τα Δίκτυα Οινοποιών, ζητούν με την επιστολή τους την ένταξη των οινοποιών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, την άμεση επιστροφή του οφειλόμενου ΦΠΑ, την αναστολή ή άλλη ευνοϊκή ρύθμιση αναφορικά με την άμεση καταβολή του ΦΠΑ στα τελωνεία, καθώς και την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών πληρωμής των οινοποιών που έχουν υλοποιήσει επενδυτικά προγράμματα και έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...