Θέμα: Απαλλαγή τελών κοινόχρηστων χώρων

Petite Perle 300×250

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, καταθέτει ένα δίκαιο αίτημα, που δεν είναι άλλο από την απαλλαγή των τελών κοινόχρηστων χώρων προς το Δήμο Ηρακλείου.

Σε αναλυτική τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό. Χαιρετίζουμε το αίσθημα ευθύνης που έδειξαν οι συνάδελφοί στο Ηράκλειο – με ελάχιστες εξαιρέσεις, εφαρμόζοντας προληπτικά το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Τα ως τώρα μέτρα κρίνονται αναγκαία (κλείσιμο καταστημάτων), όμως, κρίνεται η επιβίωσή μας.

Η μεγάλη πτώση του τζίρου, που οφείλεται ξεκάθαρα στην πτώση της τουριστικής σεζόν, στην πτωτική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων που περιμέναμε όλοι για να «βγάλουμε τα σπασμένα», καθώς επίσης και στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με τον αντικαπνιστικό νόμο ήταν αρκετά για να αποδεκατιστεί ο κλάδος μας και να συμβάλει έτσι ώστε να βιώνουμε μία από τις χειρότερες περιόδους. Την περίοδο αυτή με το κλείσιμο των καταστημάτων για 2 εβδομάδες ή περισσότερες μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή!

Γι' αυτό τον λόγο ζητάμε την στήριξη όλων των φορέων με κάθε μέσω που μπορεί να υπάρξει και πρότασή μας είναι η απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων που δίνουμε προς τον δήμο Ηρακλείου.

Είναι ένα μικρό βοήθημα στην κατάσταση που επικρατεί σε ένα κλάδο που αποτελείται από χιλιάδες επιχειρήσεις και απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».

Ερωτάτε ο κ. Υπουργός:

Επειδή προφανώς αυτό το θέμα απασχολεί χιλιάδες Επαγγελματίες Επισιτισμού και Διασκέδασης, αν προτίθεται με νομοθετικές ρυθμίσεις να διευκολύνει τους ΟΤΑ, ώστε να προχωρήσουν σε αποφάσεις για απαλλαγή τελών κοινόχρηστων χώρων;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

A close up of a logo

Description automatically generated

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ