ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση:

Να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, των δημοτών και των εργαζόμενων του Δήμου μας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται με αίσθημα ευθύνης μπροστά στην κρισιμότητα των εξελίξεων, που προτάσσουν επιτακτικά τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, μέτρων προστασίας των εργαζόμενων. Αναλυτικά, τονίζουμε την ανάγκη: 

1.         Να ληφθούν από τηΔημοτικήΑρχήεδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών και των εργαζομένων από την εξάπλωση του κορονοϊού, με έμφαση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Να εξασφαλιστεί στους εργαζόμενους που είτε είναι γονείς και χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά τους, για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά, είτε είναι ασθενείς οι ίδιοι είτε μέλος της οικογένειάς τους, άδεια πλήρους αποδοχών και ασφάλισης, χωρίς να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια.

2.         Για την προστασία του λαού μας να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση καιο Δήμοςμας για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα δύο μεγάλα νοσοκομειακά ιδρύματα της πόλης μας αλλά και των κέντρων υγείας, καθώς και τον πλήρη εφοδιασμό τους σε υλικά, μηχανήματα και αναλώσιμα.

3.         Ιδιαίτερα για το Δήμο μας που δεν έχει Κέντρο Υγείας, να απαιτήσει άμεσα να παρθεί απόφαση δημιουργίας του, εξοπλισμού και στελέχωσης του, πρόταση που επανειλημμένα είχαμε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν οι δημότες μας για απλές ιατρικές πράξεις να απευθύνονται στο ΠΑΓΝΗ, ειδικά τώρα που αυτό είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά και εμείς με την επίσκεψη μας εκεί να κινδυνεύουμε να εκτεθούμε σε αυτή.

 Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, της σημερινής και των προηγούμενων, για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού, τις οποίες η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε επισημάνει στα δημοτικά συμβούλια. 

4.         Να απαιτήσει ο δήμος από το KΤΕΛ να μπει απευθείας γραμμή προς το ΠΑΓΝΗ. Εξαιτίας της έλλειψης  Κέντρου Υγείας οι Δημότες μας είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν δυο  λεωφορεία για να μεταβούν σε ΠΑΓΝΗ και ΠΕΔΥ. Σε διαφορετική περίπτωση να φροντίσει  ο ίδιος με ιδία μέσα  για τη μεταφορά των δημοτών από και προς το νοσοκομείο.

5.         Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από την πανδημία, ιδιαίτερα όσων έμειναν άνεργοι ή είναι στο ΚΕΑ και στις καταστάσεις της πρόνοιας.

6.         Απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους-επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους. 

7.         Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

8.         Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης της Μαλεβιζίου  να μην τολμήσουν να πάρουν αποφάσεις για διακοπή ύδρευσης ή άρδευσης σε φτωχές οικογένειες.  Να γίνει επανασύνδεση όπου έχει γίνει διακοπή.

9.         Να γίνει καταγραφή όλων όσων αδυνατούν να εξασφαλίσουν την καθημερινή διατροφή τους (άνεργοι, ηλικιωμένοι, μετανάστες κλπ) και να αξιοποιηθεί το μαγειρείο του Δήμου.

10.       Απαιτούμε από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος  και να γίνει επανασύνδεση όλων που έχουν διακοπεί.

10.       Τα Δημοτικά Συμβούλια να συνεδριάζουν μόνο για τα τρέχοντα επείγοντα θέματα και κυρίως για μέτρα για την πανδημία. Τα σοβαρά θέματα μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε ανοιχτές συνεδριάσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των δημοτικών συμβούλων. Τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων του ΔΣ και διά περιφοράς, που καθορίζει η εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α΄ 55/2020) η «Λαϊκή Συσπείρωση» γενικά δεν αποδέχεται. Ωστόσο, συμφωνούμε να εφαρμοστεί ΜΟΝΟ για τρέχοντα ζητήματα, και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν σε μέτρα προστασίας του λαού από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι που να συνεχιστεί η λειτουργία των Δήμων αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να ΜΗΝ παρθούν με τέτοιο τρόπο αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον λαό των δήμων μας.

Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια των δημοτικών αρχών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες Μαλεβιζίου  να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν αποφασιστικά απ’ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα που αφορούν τη διαφύλαξη της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...