Κορωνοϊός: Η ΔΟΕ εξετάζει και την άνοιξη του 2021 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Petite Perle 300×250

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες την άνοιξη του 2021 και πιο συγκεκριμένα τον Μάϊο άφησε με δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ο Κριστόφ Ντουμπί. 

Όπως αναφέρει ο διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ που φυσικά θα είναι μέσα σ' αυτούς που θ' αποφασίσουν για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων "Τόκιο 2020" που αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού (covid-19) είναι καλή η επιλογή της άνοιξης αλλά προβληματίζονται αφού υπάρχουν τα μεγάλα πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, το Champions League αλλά και το NBA. 

Το καλοκαίρι του 2011 και συγκεκριμένα στις 11/6-11/7 θα διεξαχθεί το Euro και το Copa America ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα σε στίβο και υγρό στίβο. 

Αυτές τις ημέρες θα εξεταστούν όλα τα σενάρια, θα υπάρχει επικοινωνία με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες και εντός του Απριλίου θ΄ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία των Αγώνων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ οι Αγώνες θα διεξαχθούν έως το καλοκαίρι του 2021. 

«Υπάρχουν δυο πιθανά σενάρια. Η ΔΟΕ έχει τώρα δυο επιλογές. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021. Η άνοιξη θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή από άποψη καιρικών συνθηκών αφού θ' αποφύγουμε τη θερμότητα του καλοκαιριού και δεν θα χρειαστεί να μεταφέρουμε στο Σάπορο τον Μαρθώνιο και το βάδην. 

Υπάρχει βέβαια θέμα αφού στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο έχουμε τα μεγάλα πρωταθλήματα και το Champions League ενώ αρχίζουν και τα πλέι οφ του NBA στις ΗΠΑ. Αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εάν διεξαχθούν την άνοιξη θα μειωθούν τα κόστη», είπε μεταξύ άλλων ο Ντουμπί. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ