Μήνυμα ΕΑΚΗ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τελευταία Ενημέρωση:

Διοικούσα Επιτροπή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου:

Εορτάζουμε σήμερα, με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την παλιγγενεσία των Ελλήνων και ταυτόχρονα πανηγυρίζουμε, με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιορτή της θρησκείας σήμερα, αλλά και γιορτή της πατρίδας.

Στη σημερινή δύσκολη παγκόσμια συγκυρία όπου και η Ελλάδα βάλλεται, η σημερινή επέτειος είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης για κάθε Έλληνα. Η θυσία των ηρώων του ’21 αποτελεί παράδειγμα θάρρους και εθνικής αξιοπρέπειας και αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Ας στρέψουμε για λίγο τη σκέψη μας στο παρελθόν, όχι τόσο για μια εθιμοτυπική επανάληψη γεγονότων, όσο για να επισημάνουμε τις δικές μας ευθύνες από τις υποθήκες των προγόνων μας και κυρίως να αντλήσουμε διδάγματα από αυτούς που μέθυσαν με το όραμα της ελευθερίας και της Ελλάδας.

Στη ζωή κάθε έθνους υπάρχουν στιγμές που το καταξιώνουν, το φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία, στιγμές που το φως χύνεται στις ψυχές των ανθρώπων, αποκτούν καθαρότητα και συνειδητοποιούν την ιστορικότητα και το χρέος τους. Τέτοια μοναδική στιγμή είναι η 25η Μαρτίου 1821.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...