Νέες οδηγίες για τις μετακινήσεις για όσους φροντίζουν αδέσποτα- Τι πρέπει να κάνουν οι Δήμοι

Petite Perle 300×250

Νεότερα στοιχεία για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία δημοσιοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

Όπως είπε όσοι φροντίζουν αδέσποτα  εκτός δήμου και κατοικίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις φιλοζωικές και του δήμους.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός δήμου και κατοικίας, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ για πιστοποιητικό, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται με τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στους δήμους τους, τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ειδική βεβαίωση μετακίνησηςτύπου Α'. 

Σε αυτή θα αναγράφεται η αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα και η διάρκεια της μετακίνησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3 ώρες. 

Ακόμη διευκρίνισε πως ο κωδικός 1 στο εντυπο τύπου Β' που αφορά την κατ' εξαίρεση κυκλοφορία για επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο καλύπτει και τις περιπτώσεις επίσκεψης σε κτηνίατρο.

Έκανε επίσης γνωστό πως από αύριο, Πέμπτη, θα είναι πιο αυστηροί οι έλεγχοι σε όσους είναι σε καραντίνα στη χώρα.

Για τους ταξιδιώτες που ήρθαν από Ισπανία, είπαν ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ΄όικον καραντίνα και θα αποχωρήσουν  και οι άλλοι που δεν νοσούν.

Από τους 21 κρούσματα, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ