Εκατοντάδες άνθρωποι πίσω από τον αριθμό 15330

Petite Perle 300×250

Στο ύψος των περιστάσεων με σημαντικές αποφάσεις ο δήμος Μαλεβιζίου

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ο δήμος Μαλεβιζίου από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέχρι σήμερα προχωρά σε σειρά αποφάσεων για να προστατέψει – στηρίξει τους δημότες του αλλά και τους εργαζομένους.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία το θέμα είχε συζητηθεί κι όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι σύμβουλοι ομόφωνα είχαν συμφωνήσει πως ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος για τα χειρότερα με γενναίες αποφάσεις.

Η πρώτη σημαντική απόφαση που πάρθηκε, πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν η γραμμή δημότη , ευπαθών και απόρων 15330 με σύνθημα « Μείνετε σπίτι σας – Μένουμε δίπλας μας». Μια γραμμή αλληλεγγύης για όλους αυτούς τους δημότες που είναι ανήμποροι ή μόνοι, ή απλά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές έχουν την ανάγκη στήριξης.

Μόνο οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,  είναι περίπου 700 άτομα, είναι επίσης οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου και ΤΕΒΑ.

Σε αυτά δεν έχουν προσμετρηθεί οι άνθρωποι που δεν είχαν ενταχθεί σε κάποια γραμμή  και τώρα έχουν ζητήσει βοήθεια.

Οι γραμμές χτυπούν ασταμάτητα για πολλούς λόγους, είτε για τρόφιμα είτε για φάρμακα ή άλλες ανάγκες. 

Για να καλυφθούν όλες αυτές οι ανάγκες δεκάδες άνθρωποι εργάζονται στο Δήμο με αμείωτο ρυθμό. Το ανθρώπινο δυναμικό του άλλωστε ευχαρίστησε θερμά ο ίδιος ο Δήμαρχος με ταπεινότητα και θέρμη.

Εκτός από αυτή τη σημαντική γραμμή ενεργοποιήθηκε και η ιστοσελίδα του Δήμου που αφορά κυρίως όσους είναι γνώστες στην τεχνολογία. Σήμερα πάρθηκε κι άλλη μια σημαντική απόφαση για την οικονομική στήριξη των δεκάδων επαγγελματιών που έχουν βάλει λουκέτο με την απαλλαγή τελών, ενώ αναμένονται κι άλλες σημαντικές αποφάσεις.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ