ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα: Για την υπαγωγή των ασφαλιστικών μεσολαβητών στις διατάξεις για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τελευταία Ενημέρωση:

Κατατέθηκε σήμερα 26/3 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα: Για την υπαγωγή των ασφαλιστικών μεσολαβητών που παρέχουν Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Πράκτορα και Ασφαλιστικού Συμβούλου (ΚΑΔ 66.2210.01) στις διατάξεις για τους αυτοαπασχολούμενους.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα:Για την υπαγωγή των ασφαλιστικών μεσολαβητών που παρέχουν Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Πράκτορα και Ασφαλιστικού Συμβούλου (ΚΑΔ 66.2210.01) στις διατάξεις για τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι ασφαλιστικοί μεσολαβητές που παρέχουν Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Πράκτορα και Ασφαλιστικού Συμβούλου (ΚΑΔ 66.2210.01) και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό, εξαιρέθηκαν αδικαιολόγητα από τις διατάξεις για τουςαυτοαπασχολούμενους που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αν και βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δουλειά τους, που απαιτεί προσωπικές συναντήσεις με τους πελάτες,μέσα σε αυτές τις συνθήκες γίνεται σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι νέοι ασφαλιστές που δεν έχουν φτιάξει χαρτοφυλάκιο, με αποτέλεσμα οι προμήθειες- απολαβές τους να είναι μηδαμινές. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με τουςαντιασφαλιστικούς νόμους –σε συνέχεια της προηγούμενης- τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση και διασφαλίζει την κερδοφορία κι ανάπτυξη των επιχειρηματικών ασφαλιστικών ομίλων, οι εργαζόμενοι ασφαλιστικοί μεσολαβητές βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και η επιβίωση των οικογενειών τους γίνεται ανέφικτη, καθώς είναι πολλές οι περιπτώσειςεκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.

Ερωτάται ο Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Άμεσα να ενταχθούν οι ασφαλιστικοί μεσολαβητές που παρέχουν Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Πράκτορα και Ασφαλιστικού Συμβούλου (ΚΑΔ 66.2210.01) στις διατάξεις υπέρ των αυτοαπασχολούμενων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
  • Να δοθεί ενίσχυση με έκτακτο επίδομα στους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα έως 12.000 αναλογικό του επιδόματος ανεργίας για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.
  • Nα απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών για την ατομική τους ασφάλιση για το επόμενο 4μηνο, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
  • Να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες -που ήδη αυξάνονται- και να γίνει άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες.
  • Να μη χαθεί καμία ρύθμιση, λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...