Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Απριλίου και το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ

Petite Perle 300×250

Έχει ξεκινήσει με ορισμένα Ταμεία η πληρωμή για τις συντάξεις Απριλίου ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής. Παράλληλα τις επόμενες μέρες αναμένεται να πληρωθούν και οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Απριλίου.    

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Μαρτίου

-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου 

-Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Μαρτίου

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου

-Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Απριλίου. 

Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ

Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ