Ο Κρητικός καλλιτέχνης που βγήκε νικητής από τον Κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό έδωσε δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης, ο οποίος βγήκε νικητής και χθες πήρε εξιτήριο για το σπίτι του.

Ο αγαπητός καλλιτέχνης εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο με την κατάστασή του να εξελίσσεται ομαλά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με συνεργάτες του είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ακυρώθηκαν τελικά λόγω κορωνοϊού. Με την επιστροφή τους στο Ηράκλειο συνεργάτης του βρέθηκε θετικός στον ιό, όμως λόγω των ήπιων συμπτωμάτων που εμφάνισε, παρέμεινε σε κατ' οίκον περιορισμό.

O ίδιος ο καλλιτέχνης έδειχνε απόλυτα υγιής, δεν είχε κανένα σύμπτωμα, όμως επειδή νόσησε ο συνεργάτης του απέφυγε για προληπτικούς λόγους τις κοινωνικές επαφές και συναναστροφές. Άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά δέκα ημέρες αργότερα, όταν ξεκίνησε να τον ταλαιπωρεί ένας ξηρός βήχας. Επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ανέφερε τα συμπτώματα και το ιστορικό (το ταξίδι στο εξωτερικό, επαφή με άτομο θετικό στον κοροναϊό), του ζήτησαν να παραμείνει στο σπίτι και θα του έστελναν εκεί γιατρό.

Την επόμενη ημέρα η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε καθώς παρουσίασε και πυρετό. Τελικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου και βεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Τέθηκε σε πλήρη απομόνωση και υπό την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εισαγωγή του στο νοσοκομείο τα τηλέφωνα φίλων και γνωστών «έσπασαν» από ενδιαφέρον και αγάπη. «Με παίρνουν δεκάδες τηλέφωνα για να με ρωτήσουν τι κάνει, πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του» ανέφερε συγγενικό πρόσωπο. Τελικά χθες έγινε γνωστό ότι πήρε εξιτήριο και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του όπου ξεκουράζεται.

πηγή: εφημερίδα Πατρίς"

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ