Στον Πολιτιστικό ΣύλλογοΜεσαράς το «μπαλάκι» της μελέτης

Τι απαντά η υπουργός Πολιτισμού για τις φθορές του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡA25 Ηράκλειου, Γιώργου Λογιάδη σχετικά με τις σοβαρές φθορές που έχει υποστεί η στέγητου Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, απάντησε ότι πρέπει να προηγηθεί η μελέτη αποκατάστασης από τον ΠολιτιστικόΣύλλογο Μεσαράς.

Στην απάντηση αναφέρεται: «Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3709/31.1.2020 Ερώτησης του Βουλευτή, κ. Γεώργιου Λογιάδη, και, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:

 «Με την υπ' αρ. ΥΠΠΕ/2389/7417/03.02.1979 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 280/Β/1979) η παλιά συνοικία του οικισμού Βώρων Πυργιωτίσσης στη Μεσαρά της Π.Ε. Ηρακλείου χαρακτηρίσθηκε διατηρητέα λόγω του ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και του εξαιρετικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν τα κτίσματα του οικισμού αυτού».

 Εντός του χαρακτηρισμένου και οριοθετημένου τμήματος του οικισμού βρίσκεται το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας.

 Προκειμένου να εξετασθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης των εργασιών επισκευής της στέγης του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου, θα πρέπει να προηγηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς η εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αλλαγή της στέγης και την κοστολόγηση των εργασιών.

 Εφόσον υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των απαιτούμενων εργασιών.

 Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ