ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Βρούτσης να πάρουν πίσω την ΠΝΠ, να καλύψουν το μισθολογικό κόστος όπως τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη

Τελευταία Ενημέρωση:

Να πάρει πίσω την «άθλια» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Σουηδία, Βρετανία, Ισπανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Δανία) όπου το κράτος καλύπτει πλήρως ή μεγάλο μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η λύση που επέλεξε η κυβέρνηση στα εργασιακά, προειδοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα οδηγήσει σε νέο κύμα ανέργων και φτωχών εργαζόμενων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ’ αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών. Αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών:

  • Γαλλία: το κράτος πληρώνει το 100% του μισθού
  • Σουηδία: το κράτος πληρώνει το 95% του μισθού
  • Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ισπανία: το κράτος πληρώνει το 80% του μισθού
  • Δανία, Πορτογαλία: το κράτος πληρώνει το 75% του μισθού

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...