ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOSΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Τα Παιδικά ΧωριάSOS ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους Φορείς Παιδικής Προστασίαςσε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε. Η ένταξή τους στα μέτρα ελάφρυνσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η πανδημία του κορονοιού έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και στην οικονομία της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στήριξη χιλιάδων μισθωτών, επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ζητούν την προσοχή της Πολιτείας και της κοινωνίας προς τους Φορείς Παιδικής Προστασίας, οι οποίοιδεν χρηματοδοτούνται από το Κράτος και αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες. Οι δωρεέςαπό ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν μηδενιστεί λόγω της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή αυτοί οι φορείς καλούνται να παρέχουν αυξημένες υπηρεσίες φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σε όλες τις δομές φροντίδας και φιλοξενίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Παιδική Προστασία δεν μπορούν να μείνουν  σπίτι τους, καθώς καλούνται να φροντίσουν όσα παιδιά δεν έχουν το δικό τους σπίτι. Τα Παιδικά Χωριά SOS φροντίζουν 250 παιδιά στις δομές φιλοξενίας τους σε όλη την Ελλάδα και δεκάδες εργαζόμενοι (Μητέρες SOS, Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι) μένουν μακριά από τις οικογένειές τους,φροντίζοντας με ασφάλεια τα παιδιά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το έργο που επιτελούν οι άνθρωποι των Παιδικών Χωριών SOS αλλά και όλων των δομών Παιδικής Προστασίας είναι αξιοθαύμαστο και αξίζει να αναγνωρισθεί από την Πολιτεία.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν από την Κυβέρνηση, με σχετική επιστολή που απηύθυναν στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, να ανακουφίσει τους Φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας που παρέχουν φροντίδα και διαμονή σε παιδιά και εφήβους,εντάσσοντας τον ΚΑΔ 8790, στον οποίο ανήκουν,στις παρεμβάσεις ανακούφισης και στήριξης που έχει ανακοινώσει για χιλιάδες εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ζητούν τη μετακύλιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους και τη στήριξη των εργαζομένων σε όσες δραστηριότητες αναγκαστικά αναστέλλονται αυτή την περίοδο, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα,θεραπευτικές υπηρεσίες,διοικητικές λειτουργίες κ.ά.

Η Πολιτεία μπορεί άμεσα, χωρίς καμία επιχορήγηση, να στηρίξει το χώρο της Παιδικής Προστασίας, για να μπορέσουνόλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο να συνεχίσουναδιάκοπα το κρίσιμο έργο τους για τα πιο ευάλωτα παιδιά.

Λίγα λόγια για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας Παιδικής Προστασίας παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS φροντίζουν περισσότερα από 4.500 παιδιά στις δομές και τα προγράμματά τους σε όλη την Ελλάδα.

Tα Παιδικά Χωριά SOS είναι επίσης ο μοναδικός φορέας με επιστημονική τεχνογνωσία αλλά και έμπρακτη εμπειρία στην Αναδοχή και τη συνεργασία με κρατικούς φορείς στον κρίσιμο τομέα της Αποϊδρυματοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

The Kompany | ΒάσωΤόση | mob: 6944 783945 | email:vaso.tosi@thekompany.gr

The Kompany | Ιωάννα Παχούλη | mob: 6946 818061 | email: ioanna.pachouli@thekompany.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...