Βορίδης: Θα στηριχθούν αγρότες και αλιείς που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Τις προϋποθέσεις οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών και αλειών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία 'Ωρα MEGA» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη υπάρχει μέριμνα της πολιτείας προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες και οι αλιείς που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

«Υπάρχει ήδη πλέγμα οικονομικών μέτρων στήριξης. Είναι στα 100.00 ευρώ για τους αγρότες και στα 120.000 για τους αλιείς. Αλλά με την προϋπόθεση ότι διαπιστώνουμε πώς η ζημία συνδέεται με την υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Όχι εάν κάποιος βίωνε οικονομικό πρόβλημα γενικά» σημείωσε ο υπουργός.

Επί τούτου, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να βρεθεί στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών «θα θα στηρίξουμε στα προβλήματα που θα προκύψουν από αυτή τη κρίση. Όμως δεν βρισκόμαστε στην εποχή του λεφτόδεντρου».

Σε ότι αφορά των τομέα των τροφίμων, ο υπουργός διαβεβαίωσε υπάρχει επάρκεια.

«Σκοπός είναι να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της διατροφικής αλυσίδας και της διατροφικής ασφάλειας. Γιατί εξαιτίας των περιορισμών στα σύνορα, μπορούν να δημιουργήθουν τέτοιες ανωμαλίες στην αγορά τροφίμων. Μέχρι στιγμής στην Ενωση δεν υπάρχει τέτοια δυσκολία» υπογράμμισε.

«Στην Ελλάδα υπάρχει επάρκεια τροφίμων» είπε, προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις για τη χώρας μας δεν θα τελειώσουν με το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης, σχολίασε το θέμα των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα, κάνοντας λόγο πώς φέτος οι 'Ελληνες θα φάνε… αρνί από τον τόπο τους.

«Λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, από τις 300.000 αμνοερίφια που εξαγάγαμε, θα περιοριστούμε στις 100.000. Ωστόσο, επειδή την περίοδο του Πάσχα, η εσωτερική κατανάλωση προσέγγιζε τα δύο με τρία εκατομμύρια αμνοερίφια, γινόμασταν εισαγωγικοί, για να καλύψουμε τις εγχώριες ανάγκες. Ως εκ τούτου φέτος θα φάμε ελληνικό αρνί», επισήμανε ο υπουργός.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ