Οι συναλλαγές οι οποίες δεν πραγματοποιούνται στις τράπεζες λόγω κορωνοϊού

Petite Perle 300×250

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημέρωσε τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δε θα μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πολίτες στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη 24 Μαρτίου και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Από την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι παρακάτω συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ