Καθαριότητα Δήμων: Διευκρινίσεις ΚΕΔΕ για εργαζόμενους & απορριμματοφόρα

Τελευταία Ενημέρωση:

Μετά το θέμα που προέκυψε με την περίπτωση της Κεφαλονιάς, όπου, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, σε εργαζόμενους της καθαριότητας επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί επέβαιναν τρεις και όχι δύο στο απορριμματοφόρο, αλλά και πολλά ανάλογα ερωτήματα που έφτασαν στην ιστοσελίδα από όλη την Ελλάδα, η aftodioikisi.gr απευθύνθηκε στην ΚΕΔΕ, όπου, επίσης, έχουν υποβληθεί σχετικά ερωτήματα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της ΚΕΔΕ, μετά από επικοινωνία με το ΥΠΕΣ, τονίζουν ότι  «στα κρατικά αυτοκίνητα δεν υπάρχει ο περιορισμός των δύο επιβατών. Ως εκ τούτου κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τα απορριμματοφόρα».

Κάτι που θα πει ότι στα απορριμματοφόρα μπορούν επιβαίνουν, όπως και πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τρία άτομα: Ο οδηγός και οι δύο εργάτες καθαριότητας που μεταφέρουν τον κάδο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καταγγελίες στην aftodioikisi.gr, πολλοί δήμοι, κυρίως, στην περιφέρεια πίεζαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να επιβαίνουν δύο στο απορριμματοφόρο και ο οδηγός να μετακινεί και τον κάδο.

Ωστόσο, το θέμα, μετά την διευκρίνιση ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ στην aftodioikisi.gr, φαίνεται ότι λύνεται οριστικά.

Το ίδιο συνέβη μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας και την Κεφαλλονιά, όπου η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού «έσβησε» το πρόστιμο στους τρεις εργαζόμενους στην καθαριότητα. Όπως έγραψε η aftodioikisi, σύμφωνα με πληροφορίες, θορυβημένοι οι επικεφαλής της Αστυνομίας στο νησί επικοινώνησαν με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» (ΕΔΑΚΙ) και τόνισαν ότι «η υπόθεση διευθετείται».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...