Λαική Συσπείρωση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου

Τελευταία Ενημέρωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 7ης ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 26/3/2020.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε «κανονικές» συνθήκες αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τη λήψη αποφάσεων των συλλογικών οργάνων «διά περιφοράς», ούτε αποδέχεταιτη γενίκευσή της, πέρα από έκτακτες και πραγματικά επείγουσες περιπτώσεις.

Ωστόσο, στις συνθήκες της παρούσας δύσκολης κρίσης, αποδεχόμαστε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις για θέματα σχετικά με τη στήριξητης δημόσιας Υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων του λαού της περιοχής και για ζητήματα-περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά-που είναι αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας του δήμου.

Δεν συμφωνούμε όμως με πρακτικές κατάχρησης αυτής της διαδικασίας.

Δεν συμφωνούμε να αποφασίζονται «δια περιφοράς» θέματα που μπορούν και πρέπει να περιμένουννα συζητηθούν σε συνεδριάσεις με τη ζωντανή παρουσία των δημοτικών συμβούλων, ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και  όποιου φορέα επιθυμεί. 

Ούτε συμφωνούμε να διανέμεται η πρόσκληση της συνεδρίασης την ημέρα της συνεδρίασης -όπως έγινε εχθές- χωρίς τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας.

Με βάση τα παραπάνω – εν μέσω πανδημίας και ενώ προέχει η υγεία και τα δικαιώματα του λαού – η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου,  επικρίνει τη δημοτική αρχήγιατί ως τώρα δεν κάλεσε καμιά συνεδρίαση για να εκτιμήσει τις  τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας στο δήμο μας. Εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση γι αυτό.

Ούτε έφερε θέμα για την κατάσταση με το εισόδημα και τα δικαιώματα μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών για να μη φορτωθούν όλα τα βάρη της κρίσης, προκειμένου να στηριχτούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας θα πληγούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, που μετά και την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής θα έχουν βαριές συνέπειες.

Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

  1. 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2020.

Καταψηφίζουμε -Ψηφίζουμε ΟΧΙ

Η τροποποίηση δεν αλλάζει τις προτεραιότητες του δήμου που ταυτίζονται και συμπληρώνουν την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης.

Αυτό δε σημαίνει ότι διαφωνούμε με όλες τις προτεινόμενες επί μέρους δράσεις που για ορισμένες θα ψηφίζαμε θετικά, αν ερχόταν για ψήφιση ως ξεχωριστό θέμα.

  1. 4η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2020 –ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Καταψηφίζουμε – Ψηφίζουμε ΟΧΙ

Ισχύουν τα παραπάνω.

Διευκρινίζουμε επί πλέον ότι για ορισμένα έργα του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όπως τα συγκεκριμένα που αναφέρει η εισήγηση – αν ερχόταν για ψήφιση ως ξεχωριστό θέμα- θα ψηφίζαμε «ΝΑΙ», παρά τη σύγχυση που έχει προκαλέσει η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση για την εξασφάλιση και την αποπληρωμή του δανείου από το ΤΠΔ. Ο Δήμος θα έπρεπε να πιέσει την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αυτή η σύγχυση, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εκταμίευση ολόκληρης της χρηματοδότησης και την εξόφληση του δανείου από την κυβέρνηση, χωρίς δική του επιβάρυνση, πράγμα που εμάς τουλάχιστον μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

  1. Έκθεση εσόδων –εξόδων Δ τριμήνου του Προϋπολογισμού 2019

Καταψηφίζουμε – Ψηφίζουμε ΟΧΙ

Είχαμε καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό και τις αναμορφώσεις του και η υλοποίησή του αποκαλύπτει μια πραγματικότητα Απολογισμού, χειρότερη από τα σχέδια.

•Αποδεχτήκατε τις περικοπές των ΚΑΠ (κωδ.06) που ήρθαν κομμένοι, όπως σας τους δώσανε

•Αποδεχτήκατε την υποκατάστασή τους από χρηματοδοτήσεις του ΠΔΕ (κωδ.13) που πήρατε αδιαμαρτύρητα μόνο το 30% από αυτά που σας υποσχέθηκαν.

•Ξεπεράσατε τον εαυτό σας σε φοροκυνηγητό και εισπράξατε από την τσέπη των δημοτών 116% πάνω από τέλη, πρόστιμα και φόρους (κωδ.03).

Με την πολιτική σας το 2019, τόσο από την προηγούμενη όσο και την τωρινή δημοτική αρχή έχουν μείνει ακάλυπτες τεράστιες λαϊκές ανάγκες : Σε προστασία από φυσικές καταστροφές πχ πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς.  Σε προστασία της δημόσιας υγείας πχ ούτε Κέντρο υγείας διεκδικήθηκε, ενώ η πρωτοβάθμια φροντίδα έχει αφεθεί στο φιλότιμο του ελάχιστου προσωπικού. Σε υποδομές στην εκπαίδευση πχ με τα λυόμενα της προσχολικης αγωγής. Σε υποδομές, στελέχωση και χρηματοδότηση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών που πάνε για συρρίκνωση και διάλυση.

Ο απολογισμός του Δ τριμήνου, άρα και ολόκληρου του 2019 αποδεικνύει ότι προτεραιότητά σας ήταν και συνεχίζει η διευκόλυνση του μεγάλου κεφαλαίου, είτε με τη βοήθεια που προσφέρετε στην κυβέρνηση για εξοικονόμηση πόρων που διοχετεύει στους επιχειρηματικούς ομίλους, ή άμεσα στους τοπικούς επιχειρηματίες με πολλών ειδών εξυπηρετήσεις.

Επί πλέον επισημαίνουμε –όπως το έχουμε κάνει άπειρες φορές – ότι είναι απαράδεκτο να παρεμποδίζετε το δημοκρατικό έλεγχο που είναι υποχρέωσή μας να σας κάνουμε, με το να μας δίνετε έντυπα ΜΟΝΟ τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες εσόδων και εξόδων και να μη μας δίνετε (που είναι πανεύκολο για εσάς και κάθε φορά το ζητάμε) σε ηλεκτρονικό αρχείο (σε μορφή excel) τους αναλυτικούς πίνακες κατά κωδικό εσόδων και εξόδων, ώστε να μας διευκολύνετε στην εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και συμπερασμάτων.

Οδημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...