Την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών στην Βουλγαρία ζητά το Π.Ε.Σ.Υ

Τελευταία Ενημέρωση:

Την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών Ελλάδας-Βουλγαρίας, ζητά με επιστολή του από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ανησυχία του Π.Ε.Σ.Υ. έγκειται στο γεγονός ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών από τη Βουλγαρία προς τη χώρα μας, την οποία θεωρούν ασφαλέστερη και με καλύτερες υποδομές υγείας», σημειώνοντας πως στην Π.Α.Μ.Θ υφίστανται πέντε οδικοί συνοριακοί σταθμοί Ελλάδας-Βουλγαρίας. Με τα ως άνω δεδομένα το Π.Ε.Σ.Υ. εκφράζει την εκτίμηση ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όλων των πολιτών της Περιφέρειας, αλλά και η λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο καλείται να περιθάλψει περισσότερα κρούσματα. Επικαλείται μάλιστα την εφαρμογή της 14ημερης καραντίνας χωριών της Ξάνθης, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου και τα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Π.Γ.Ν.Α.

«Θεωρούμε ότι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία πολιτών από και προς τη Βουλγαρία ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων των Ελλήνων. Προτείνουμε λοιπόν την αναστολή λειτουργίας των συνοριακών σταθμών Ελλάδας-Βουλγαρίας, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και τη μετακίνηση των εργαζομένων και από τις δύο πλευρές, υπό την προϋπόθεση ελέγχου των υγειονομικών προϋποθέσεων», καταλήγει η επιστολή.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...