Επιστολή στο δημοσιογράφο Χασαπόπουλο από Διευθυντή Δημ.Σχολείου στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Σχευικά με την εξ αποστλασεως εκπαίδευση που θέλει να εισάγει το Υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά εν μέσω κορωνοιού είχαμε την απάντηση Διευθυντή Σχολείου στο Ηράκλειο σε ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου.

«Κύριε», Χασαπόπουλε!
Λέγομαι Λέριος Νικόλαος και είμαι διευθυντής στο 26ο Δ. Σ. Ηρακλείου. Παρακολούθησα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ρεπορτάζ που κάνατε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, λόγω του κορονοϊού.

Έμεινα άναυδος από την προσπάθειά σας να στηρίξετε την ιδιωτική εκπαίδευση και την υιοθέτηση της αντίληψης, ότι για όλα αυτά που συμβαίνουν στα σχολεία μας φταίνε οι αδιάφοροι και τεμπέληδες εκπαιδευτικοί. Για το πρώτο ζήτημα θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν μέχρι πριν λίγο καιρό με τον ίδιο τρόπο κατηγορούσατε το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ τώρα βγαίνετε και χειροκροτάτε στα μπαλκόνια τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές;

Για το δεύτερο ζήτημα αντί άλλης απάντησης, σας προκαλώ να στοιχηματίσουμε το μισθό μου μηνός Απριλίου, (παρόλο που δεν έχω ούτε ένα ευρώ καταθέσεις για να ζήσω) να σας δώσω τους δικούς μου κωδικούς και να «ανεβάσετε» εσείς μάθημα στο ωράριο λειτουργίας που προτείνει του Υπουργείο Παιδείας για τα Δημοτικά σχολεία. Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρετε απαιτώ να ζητήσετε συγνώμη από τους εκπαιδευτικούς της χώρας μέσω της εκπομπής σας.

Ακόμα, σας καλώ να γίνετε μέλος στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους εκπαιδευτικούς για την αλληλοϋποστήριξη σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εκεί θα διαπιστώσετε ο ίδιος τι πραγματικά συμβαίνει με τους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς κατ´ εσάς. Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι μη βασανίζεστε άδικα. Εμένα προσωπικά με έχετε πείσει για την ανεπάρκειά σας τόσο ως δημοσιογράφου, όσο και ως άνθρωπου. Για το πρώτο, αν στοιχειωδώς είχατε κάνει ρεπορτάζ θα γνωρίζατε τα πραγματικά προβλήματα.

Για το δεύτερο αυτό που κάνετε είναι ανήθικο, καθώς σε μια δύσκολη συγκυρία για όλη τη χώρα, εσείς προσπαθείτε να στρέψετε τον ένα εναντίον του άλλου. Δε θα τα καταφέρετε όμως, γιατί οι γονείς γνωρίζουν τις προσπάθειές μας και πλέον δεν πείθετε κανέναν. Και κάτι τελευταίο ως άνθρωπος προς το «συνάνθρωπό» του. Κάντε κάτι με την ψυχική σας υγεία, γιατί βλέπω, ότι είστε πολύ ευέξαπτος. Περιμένω την απάντηση σας στο στοίχημα που σας προκάλεσα να βάλουμε.
Υστερόγραφο. Χαιρετίσματα στους συναδέλφους σας Βερύκιο και Τέλογλου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ