Μισθοί δημοσίων υπαλλήλων: Απάντηση Σταϊκούρα στο «σενάριο» μειώσεων

Petite Perle 300×250

Στους  μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας λέγοντας ότι «με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν».

Πρόσθεσε ότι «κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου…»

«Έχουμε ένα βουνό προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και θέλει υπομονή, τόλμη, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα για τα μέτρα», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπ. Οικονομικών.

Ευρωομόλογο

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες που διαφώνησαν με την έκδοση του ευρωομολόγου θα συμφωνήσουν τελικά, χαρακτηρίζοντάς το ως «μπαζούκα» που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στα δημοσιονομικά, η ΕΕ έχει κάνει πάρα πολλά, κινήθηκε τάχιστα και σωστά, καταργώντας ουσιαστικά τους δημοσιονομικούς κανόνες για όλους. Το θέμα είναι ότι για να κάνεις δαπάνες, πρέπει να υπάρχουν χρήματα, τα οποία στην Ευρώπη αναζητούνται και είναι λίγα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ