Υπουργείο Εργασίας: 250.000 επιχειρήσεις προχώρησαν μέχρι τώρα στην αναστολή συμβάσεων εργασίας

Petite Perle 300×250

Περίπου 250.000 επιχειρήσεις έχουν προχωρησει μέχρι στιγμής στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί είτε λόγω αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής είτε βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών υποβάλλουν αιτήσεις από τις 24 Μαρτίου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να ενταχθούν στα μέτρα ανακούφισης από τις συνέπειες του κορωνοϊού και εργαζόμενοι τους να εξασφαλίσουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου και οι επιχειρήσεις δηλώνουν :

– την αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας με εντολή δημόσιας αρχής βάσει ΚΑΔ, οριζόμενες από το Υπουργείο Οικονομικών

-τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή και

– τους τυχόν εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, είτε με καταγγελία, είτε με οικειοθελή αποχώρηση.

Στην συνέχεια οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την υπεύθυνη δήλωση, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από 24/3/2020 έως και 31/3/2020 στους εργαζόμενούς τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ