Διεύρυνση των μέτρων στήριξης και ταυτόχρονη αποδοχή δευτερευόντων ΚΑΔ ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Με Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή και οι οποίες απευθύνονται προς τους κατά περίπτωση αρμόδιους Υπουργούς, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν την αναγκαιότητα διεύρυνσης των μέτρων στήριξης και ένταξης στον σχετικό μηχανισμό, Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) επαγγελματιών που παρά το ό,τι πλήττονται από την κρίση, δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτά.

Δυστυχώς, πολλές είναι οι κατηγορίες επαγγελματιών που ενώ έχουν υποστεί ζημιά με μεγάλη μείωση των εσόδων τους από την κρίση (π.χ. μεσίτες, λογιστές, ασφαλιστές, αρτοποιοί, κ.α.), διαπιστώνουν ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται το φαινόμενο επιχειρήσεις που είχαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από δευτερεύοντες ΚΑΔ και σήμερα έχουν πληγεί από την κρίση, να μην μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα, επειδή ο κύριος Κωδικός, δεν περιλαμβάνεται στις σχετικές λίστες.

Ταυτόχρονα, όπως αναδεικνύουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιβεβλημένη η λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τους κρατούμενους των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και τους εργαζόμενους στις εξωτερικές φρουρές των φυλακών.

«Η διεύρυνση των επιχειρήσεων που θα μπορούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης, τόσο ως νέες κατηγορίες όσο και με δευτερεύοντες ΚΑΔ, καθώς και η λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας σε συγκεκριμένες, ευαίσθητες κατηγορίες, είναι επιβεβλημένη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο ότι έχουν αρθεί από την Ε.Ε. οι δημοσιονομικοί περιορισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει ένα διαθέσιμο «μαξιλάρι» ύψους 35 περίπου δις ευρώ από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαραίτητο η Κυβέρνηση να φροντίσει ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη αυτών των αιτημάτων».

Από το γραφείο τύπου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ