ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα: Βεβαιώσεις νυχτερινής υπηρεσίας σε στρατιωτικούς

Petite Perle 300×250

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Βεβαιώσεις νυχτερινής υπηρεσίας

Σε υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, στρατιωτικοί ζήτησαν βεβαιώσεις που θα αποδεικνύονται οι ώρες νυχτερινής υπηρεσίας, προκειμένου οι βεβαιώσεις αυτές να ενσωματωθούν σε άσκηση αγωγής τους εναντίον του Δημοσίου. Με την αγωγή αυτή θα ζητήσουν τα ποσά που τους αναλογούν για τη νυχτερινή υπηρεσία που έχουν εκτελέσει, σύμφωνα με το νόμο 4472/2017.

Ωστόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν απάντηση από την υπηρεσία, ότι δεν μπορεί να χορηγηθούν οι βεβαιώσεις, καθόσον δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις σχετικά με τη νυχτερινή αποζημίωση.

Το σχετικό πρόβλημα αναδεικνύει με έγγραφό της και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Το ΚΚΕ το Γενάρη 2020 κατέθεσε την ερώτηση 3367/17/01/20, μετά από έγγραφα Ενώσεων και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), στα οποία εντοπιζόταν ότι τα στελέχη δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους υπηρεσία, όπως νομοθετήθηκε το 2017.

Ακόμη στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό, δεν έχει εγγραφεί ποσό σχετικά με την αμοιβή της νυχτερινής τους υπηρεσίας και διαπιστώνουν ότι υπάρχει διαρκής και επαναλαμβανόμενη ελαστικοποίηση του χρόνου υπηρεσίας τους χωρίς να τηρείται το 40ωρο, όπως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κυβέρνηση στην ερώτηση, ανάμεσα στα άλλα απάντησε ως εξής: «Ωστόσο, βούληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα για το τρέχον οικονομικό έτος 2020».

Αν και έχουν παρέλθει δύο μήνες μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην άμεση, όπως ισχυρίστηκε, προώθηση νέου σχεδίου ΚΥΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση, σύμφωνα μάλιστα με τη δέσμευσή της, για την καταβολή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της νυχτερινής υπηρεσίας;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης ΘανάσηςΣυντυχάκης Μανώλης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ