Οι Εισαγγελείς ζητούν ανάκληση της απόφασης για παράταση του δικαστικού έτους

Petite Perle 300×250

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην παράταση του δικαστικού έτους.

Όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς, «η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών θα συμβάλλει στην περαιτέρω καθυστέρηση της έκδοσης αποφάσεων». Ακόμη, η ΕΕΕ καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει την απόφασή του για λήψη του μέτρου αυτού, το οποίο «μετά βεβαιότητος θα αποβεί ατελέσφορο».

Το κείμενο της επιστολής της ΕΕΕ έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή όσα διέρρευσαν στον τύπο περί απόφασής σας για παράταση του δικαστικού έτους με μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί κανένας διάλογος με τις δικαστικές ενώσεις, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει και υπενθυμίζει τα εξής:

Παρά τη μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων οι Εισαγγελείς συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους (εκτελούν κανονικά καθήκοντα εισαγγελέα ποινικής δίωξης, υπηρεσίας, εκτέλεσης αποφάσεων, ερευνών, κ.α., επεξεργάζονται μηνύσεις και δικογραφίες) ενώ παράλληλα εκδικάζουν υποθέσεις αυτόφωρων και κατεπείγοντος χαρακτήρα, εκτελούν δε τα παραπάνω, υπό τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να έχουν ληφθεί, παρά τις επίμονες επισημάνσεις μας, τα προσήκοντα προληπτικά μέτρα για την υγειονομική προστασία τους(απολυμάνσεις κτιρίων, χορήγηση κατάλληλων υλικών π.χ. μάσκες, αντισηπτικά).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ