Πέτσας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο χρονικού ορίου στις μετακινήσεις των πολιτών

Petite Perle 300×250

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περισσότερων περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών άφησε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα άλλα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής χρονικού ορίου στις μετακινήσεις των πολιτών, μετά την αναχώρησή τους από το σπίτι για τους λόγους που ισχύουν από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας. 

Η αυστηροποίηση των μέτρων εξετάζεται με φόντο τις σκηνές μαζικής εξόδου που εκτυλίχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο. 

Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα, δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κος Πέτσας.

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε έξι φορές την ημέρα» τόνισε παράλληλα ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

O Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα άλλα, καθώς οι Έλληνες δεν θα ταξιδέψουν στα χωριά τους για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, ούτε θα κάνουν Ανάσταση στις εκκλησίες, παρά θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους.

«Για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα τα επόμενα πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά. 

Τόνισε επίσης ότι το σούβλισμα του αρνιού δεν θα μπορεί να είναι ούτε ανά οικογένειες στις αυλές. 

«Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του #κορωνοιού που πήρε η Ελλάδα, αποδίδουν. Κανένας εφησυχασμός! Εγρήγορση, πειθαρχία, πίστη. Και θα τα καταφέρουμε!», ανέφερε εξάλλου σε χθεσινή ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας ένα γράφημα για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. 


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ