200 προστατευτικές μάσκες παρέδωσε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Petite Perle 300×250

Στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, παρεδόθησαν σήμερα το πρωί από τον  Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη, τον Δ/ντή του Εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανικών, Καθηγητή Νεκτάριο Βιδάκη και μέλη της επιστημονικής ομάδας  του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, διακόσιες (200)  τρισδιάστατα εκτυπωμένες προστατευτικές μάσκες προσώπου (full face shield).

Οι συγκεκριμένες μάσκες κατασκευάστηκαν από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με την τεχνολογική υποδομή και την τεχνογνωσία που διαθέτει, για τις ανάγκες διαχείρισης του κορωνοϊού στις νοσοκομειακές μονάδες της Κρήτης.

Η Διοικήτρια ενημερώθηκε από τον Πρύτανη και την επιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ για τις κατασκευαστικές διαδικασίες και τα πιστοποιημένα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω παραγωγής προστατευτικών μασκών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κρήτης, αν οι ανάγκες το απαιτήσουν.

Η Κα Μπορμπουδάκη συνεχάρη τον Πρύτανη και την επιστημονική ομάδα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του Ιδρύματος, ευχαριστώντας τους θερμά για την κοινωνική τους ευαισθησία και τη στήριξη που παρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού, στις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές συνθήκες.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης, αμέσως μετά την παραλαβή των προστατευτικών μέσων, προχώρησε στη διανομή τους στα νοσοκομεία του νησιού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ