Αλλαγές στις ημερομηνίες κατάταξης στο στρατό λόγω κορωνοϊού

Petite Perle 300×250

Νέα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το ΓΕΕΘΑμε αλλαγές στην ημερομηνία κατάταξης των στρατευσίμων, ενώ συνεχίζεται η στελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας με ιατρούς νοσηλευτές και σπουδαστές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ μετατίθενται για το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου οι ημερομηνίες κατάταξης των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία με τη 2020 Γ' ΕΣΣΟ και στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2020 Β' ΕΣΣΟ, κατά την κρίση των οικείων Γενικών Επιτελείων.

Οι συγκεκριμένες προσκλήσεις για κατάταξη θα απευθύνονταν το Μάιο. Την ημέρα κατατάξεως των στρατευσίμων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα διανέμεται κουτί που θα περιέχει αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, σε υλοποίηση των μέτρων προστασίας του στρατιωτικού προσωπικού έναντι της πανδημίας, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ.

Η έναρξη της παραθεριστικής περιόδου των ΚΑΑΥ, ΘΑΝ και ΚΕΔΑ θα επανακαθορισθεί από την 15 Ιουνίου 2020 και αργότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ