Η Ελλάδα είπε αντίο στον μεγάλο Έλληνα και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο

Petite Perle 300×250

– Με την ελληνική σημαία στο φέρετρο και μέτρα κορωνοϊού η κηδεία

Στο ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου της Αθήνας ειπώθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Γλέζο.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθώς ο ίδιος το είχε ζητήσει περίπου προ τριετίας από τον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο.

Σε άλλη περίπτωση εκατοντάδες κόσμου θα ήταν σήμερα στο Α' Νεκροταφείο προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στο μεγάλο Έλληνα Μανώλη Γλέζο που έφυγε στα 98 του χρόνια από τη ζωή.

Λόγω μέτρων κορονοϊού όμως ελάχιστα άτομα και με αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες αποχαιρέτησαν για πάντα την Τετάρτη το μεσημέρι τον μεγάλο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο. Η οικογένειά του εξάλλου είχε ανακοινώσει ότι λόγω της κατάστασης η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όλοι οι Έλληνες όμως αποχαιρέτησαν νοερά, με το μυαλό και την καρδιά τους το μεγάλο Έλληνα Μανώλη Γλέζο.

Ο μεγάλος αγωνιστής «έφυγε» τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 98 χρονών. Η κηδεία του ήταν δημοσία δαπάνη όπως αποφασίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα.

Σήμερα, η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης κυματίζει μεσίστια, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα και ήρωα.

Η παράκληση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου

«Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου, που παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)".

Ποιος ήταν ο εμβληματικός Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν Έλληνας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός της Αριστεράς.

Μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πρώτες αντιστασιακές πράξεις στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Τη νύχτα της 30ης προς 31η Μαΐου 1941 μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασε από την Ακρόπολη τη σβάστικα, κερδίζοντας τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ηγετική προσωπικότητα της Αριστεράς, διώχθηκε επανειλημμένα για την πολιτική του δραστηριότητα και παρέμεινε κρατούμενος (φυλακή και εξορία) 16 χρόνια σε όλη τη ζωή του.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ