Ισπανή υπ. Οικονομίας: Πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για την κοινή έκδοση ομολόγων

Petite Perle 300×250

Πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για την έκδοση κοινών ομολόγων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε είναι κορονο-ομόλογα είτε κάποιος άλλος μηχανισμός, τόνισε η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας την Τετάρτη.

Η Ισπανία, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και έξι άλλες χώρες, απηύθυναν έκκληση την προηγούμενη εβδομάδα για ένα κοινό ομόλογο από την ΕΕ ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, που πρόκειται να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση.

Η Γερμανία και η Ολλανδία τάχθηκαν εναντίον ενός τέτοιου μηχανισμού.

"Η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει ενωμένη στην κρίση", ανέφερε η Nadia Calvino, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

"Δεν εγκαταλείπω. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τελικά πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα κατανομής του χρέους, είτε είναι ομόλογα είτε κορονο-ομόλογα είτε ομόλογο ανασυγκρότησης", τόνισε.

Οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν στους ΥΠΟΙΚ της ΕΕ μέχρι τις 9 Απριλίου για να βρουν ιδέες για το πώς θα στηριχθεί περαιτέρω η οικονομία.

Η ΕΕ έχει ήδη χαλαρώσει τους κανόνες κρατικής βοήθειας και το όριο του χρέους για να επιτρέψει στις χώρες να αυξήσουν τις δαπάνες τους για να τονώσουν τις οικονομίες τους.

"Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι να αναλάβει κάθε μια χώρα επιπλέον χρέος ή επιπλέον δαπάνες, διότι όλοι μαχόμαστε για την υγεία όλων των Ευρωπαίων", τόνισε η Calvino.

Πρόσθεσε πως η ισπανική κυβέρνηση δεν είχε προβλήματα ρευστότητας ή χρηματοδότησης μέχρι τώρα. Τις τελευταίες ημέρες, η ισπανική κυβέρνηση χρηματοδοτήθηκε από τις αγορές χωρίς καμιά δυσκολία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ