Η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, στο επίκεντρο Ερώτησης των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία Ενημέρωση:

Τη διαχείριση των επικίνδυνων μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων, που με την πανδημία του Covid 19 αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ορθολογική διαχείριση των επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων των νοσοκομείων, αποτελούσε ανέκαθεν μια πολύ σημαντική διαδικασία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ένα παραπάνω σήμερα, που εν μέσω πανδημίας και με το σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων να δίνει μια τιτάνια μάχη, απαιτείται η σχολαστική τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και όλων των κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά το εάν τηρείται η σχετική νομοθεσία στα νοσοκομειακά ιδρύματα, εάν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό οι σχετικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, εάν τηρούνται οι προβλεπόμενοι όροι διακίνησης και τελικής διάθεσής τους, σε ποιες μονάδες επεξεργασίας και τελικής διάθεσης διατίθενται τα επικίνδυνα απόβλητα κάθε νοσοκομείου, καθώς επίσης και εάν λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Από το γραφείο τύπου

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...