Κορωνοϊος-Βέλγιο: Φυλακή έως 2 χρόνια για όσους φτύνουν ή βήχουν σε αστυνομικούς

Τελευταία Ενημέρωση:

Ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη θα αντιμετωπίζουν όσοι βήχουν ή φτύνουν αστυνομικούς στο Βέλγιο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχετική οδηγία εστάλη από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας στο κείμενο της οποίας επισημαίνεται ότι ο βήχας και το φτύσιμο κατά αστυνομικών μπορεί να τους προκαλέσει «τραύματα».

Η αυστηροποίηση ποινή αυτή προέκυψε μετά από δύο επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στην Αμβέρσα με αστυνομικούς να έχουν συλλάβει ήδη επτά πολίτες για παραβίαση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μέχρι σήμερα το πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στο Βέλγιο ήταν 250 ευρώ.

Με την αυστηροποίηση, όμως, των ποινών το πρόστιμο αυξήθηκε έως και τα 2.400 ευρώ ενώ ειδικά για επεισόδια με βήχα ή φτύσιμο προς αστυνομικούς το πρόστιμο μπορεί να φτάσει έως και τα 16.000 ευρώ.

«Με την απόφαση αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές» δήλωσε η γενική εισαγγελέας της Γάνδης.

Σημειώνεται ότι στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί σχεδόν 14.000 κρούσματα κορωνοϊού και 828 θάνατοι από τον φονικό ιό.

πηγή: https://www.protothema.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...