Στην πρώτη γραμμή οι Δήμοι απέναντι στην κρίση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης όπου συμμετείχαν οι Γιάννης Κουράκης, Γιώργης Μαρινάκης, Γιάννης Μαλανδράκης, Μανώλης  Κοκοσάλης και Νίκος Κοκκίνης.

    Συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τη λειτουργία των Δήμων καθώς και θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο.

    Αποφασίστηκε πέρα από τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους,  να κατατεθούν άμεσα συγκεκριμένες απαραίτητες βελτιωτικές προτάσεις, αναφορικά με τις μέχρι τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνηση για τους ΟΤΑ, τα δημοτικά νομικά πρόσωπα αλλά και τις δημοτικές επιχειρήσεις (ΔΕΥΑ), προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των Δήμων, που θα μεταφερθεί στους δημότες και τις επιχειρήσεις.

   Τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι βασικός πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αποτελεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ  επισημάνθηκε ότι διαχρονικά αλλά και τώρα, το σύνολο των αιρετών του νησιού μας συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Τέλος αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ  να επεξεργαστεί και να θέσει προς συζήτηση σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, πέρα των άλλων θεμάτων, συγκεκριμένη πρόταση για συνεισφορά και ενίσχυση από την ΠΕΔ Κρήτης του Πρωτοβάθμιου Τομέα Υγείας του νησιού μας.

    Προγραμματίστηκε επίσης δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 με τρέχοντα θέματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ