Ανοίγει η πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «MyBusinessSupport», στην οποία θα υποβάλλουν αιτήσεις οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα ευνοϊκής χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο το οποίο περιλαμβάνεται στο πλαίσιο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 10 Απριλίου προκειμένου το ποσό της ενίσχυσης να καταβληθεί στους δικαιούχους εντός του μήνα.

Δεν υπάρχει αριθμός προτεραιότητας, αντιθέτως όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν μία προς μία και με βάση τον αλγόριθμο που έχει δημιουργηθεί. Στις 11 Απριλίου, μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί το πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια ενώ το ποσό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από το τέλος Απριλίου. Η ρύθμιση θα προβλέπει ανώτατο ποσό ανά επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι και στην περίπτωση αυτή ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης για όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση του μέτρου.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή αφορά κατά κύριο λόγο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους ενώ θα καταβληθεί μέσω του Taxis στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή έχει πενταετή διάρκεια, με το πρώτο έτος να αποτελεί περίοδο χάριτος χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής δόσης ενίσχυσης, ενώ τα υπόλοιπα 4 έτη είναι η περίοδος αποπληρωμής σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ