Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων στην Αίγυπτο

Την υψηλότερη ημερήσια αύξηση μέχρι σήμερα παρουσίασε η Αίγυπτος το τελευταίο 24ωρο, με 86 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, φθάνοντας συνολικά στα 865.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 58, με έξι ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό, όλοι τους Αιγύπτιοι, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι δήλωσε χθες ότι η προσεχής εβδομάδα θα είναι καθοριστική αναφορικά με την αναγκαία τήρηση των προληπτικών μέτρων από τους πολίτες για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα.

Από τα παραπάνω κρούσματα, 201 νοσούντες έχουν αναρρώσει πλήρως.

Την Πέμπτη οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν τη βοήθεια του αιγυπτιακού κράτους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση από τον κορωνοϊό.

Το αίτημα παρουσίασαν οι εκπρόσωποί τους σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αεροπορίας Μοχάμεντ Μάναμπ Ενάμπα, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για να σταματήσει «η αιμορραγία των ζημιών από τις εταιρείες και να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση», όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Ο Αιγύπτιος υπουργός δήλωσε από την πλευρά του ότι το κράτος βρίσκεται σήμερα σε μια «δύσκολη περίοδο», προσθέτοντας ότι τα σημερινά γεγονότα έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Ο ίδιος πρότεινε τη σύσταση μίας Επιτροπής που να απαρτίζεται απ' όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να τεθούν επί τάπητος οι όποιες διευκολύνσεις για τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Αίγυπτος έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της σε διεθνείς πτήσεις.

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι έχει δηλώσει ότι οι απώλειες στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών θα φτάσουν τα 2,25 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ