Κορωνοϊός: Στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα

Petite Perle 300×250

Σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από χθες το βράδυ το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου 119 επιβάτες του έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού, ελλιμενίστηκε με 380 επιβάτες πάνω σε αυτό. Όπως τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ήδη εξετάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο και από αυτούς οι 119 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο 70χρονος Ελβετός επιβάτης του πλοίου


Όλοι όσοι μολύνθηκαν (119 στο σύνολο) θα παραμείνουν εντός του πλοίου. Όλοι τους φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους, εκτός ενός 70χρονου Ελβετού, ο οποίος τη νύχτα κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο Ελβετός, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που μετέδωσε πλάνα από την επιχείρηση του λιμενικού για μεταφορά του σε νοσοκομείο, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα. Επίσης, δύο από τα δείγματα αναμενόταν να επανεξαταστούν καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα.

Οσον αφορά τα 259 αρνητικά δείγματα, αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως οι επιβάτες του πλοίου που βρίσκεται σε ειδική προβλήτα, θα επαναπατριστούν αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά εντός της ημέρας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Οι υπόλοιποι παραμένουν απομονωμένοι στις καμπίνες τους καθώς έχει δοθεί οδηγία να αποφεύγουν τις επαφές με άλλους επιβάτες του πλοίου.

«Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στον κορωνοϊό θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών. Θα υπάρξει συνεχής ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και για το σκοπό αυτό, θα τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες στην αποβάθρα ειδική τέντα, προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο, να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας», τόνισε χθες ο κ. Χαρδαλιάς.


Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ