Η Turkish Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις έως τις 20 Απριλίου

Petite Perle 300×250

Η Turkish Airlines ανέστειλε όλες τις εγχώριες πτήσεις έως τις 20 Απριλίου, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Bilal Eksi μέσω Twitter.

Η απόφαση έρχεται μετά την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την Τουρκία από 31 πόλεις για 15 ημέρες, καθώς χρειάστηκαν περισσότερα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Το μέτρο αποκλείει τη μεταφορά βασικών αγαθών.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας είχε ήδη αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι την 1η Μαΐου και είχε περιορισμένες υπηρεσίες σε 14 πόλεις του έθνους.

Εν τω μεταξύ, χθες με νέο διάγγελμά του, ο Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Tούρκος Πρόεδρος είπε ότι απαγορεύεται για 15 ημέρες σε πρώτη φάση, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ (Μαύρη Θάλασσα) όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό.

Η απαγόρευση αυτή μπορεί να παραταθεί μετά το δεκαπενθήμερο, είπε. Όλοι όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ