Κορονοϊός: Ελπίδες γεννά πειραματικό εμβόλιο που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ

Petite Perle 300×250

Κορονοϊός: Ένα εμβόλιο που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο γεννά ελπίδες μέσω των πρώτων επιτυχημένων του δοκιμών σε ζώα.

Στο Πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ επεξεργάζονται ένα εμβόλιο που παράγει αντισώματα ειδικά για τον SARS-CoV-2 σε ποσότητες φαινομενικά επαρκείς για την εξουδετέρωση του ιού.

Ειδικότερα, όταν δοκιμάστηκε σε ποντίκι του παρείχε τα ακριβή αντισώματα για το νέο κορονοϊό που προκαλεί τον COVID-19. Οι επιστήμονες έχουν ήδη δουλέψει στην παραγωγή ενός εμβολίου για τον SARS-CoV το 2003 και τον MERS-CoV το 2014.

Πρόκειται για 2 ιούς ου προέρχονται από την ίδια οικογένεια που προκαλεί τον COVID-19. Αυτό τους βοήθησε να αναπτύξουν γρήγορα υποψήφια εμβόλια. Στην προηγούμενη αναζήτηση τους, οι επιστήμονες είχαν μάθει ότι μία συγκεκριμένη πρωτεϊνη είναι σημαντική για την απόκτηση ανοσίας απέναντι στον ιό.

Όταν το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε ποντίκι, παρήγαγε τεράστια ποσότητα αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αν και δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το ποντίκι που είχε λάβει το εμβόλιο για τον MERS-CoV παρήγαγε αρκετά αντισώματα για την καταπολέμηση του ιού για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το εμβόλιο για τον COVID19 ακολουθεί παρόμοιο μοτίβο σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση μίας αίτησης, που θα εξεταστεί και αναλόγως θα πάρει ή όχι την έγκριση για την εκκίνηση των δοκιμών σε ανθρώπους. Οι ερευνητές της ομάδας αισιοδοξούν ότι αυτό θα έχει συμβεί μέσα σε λίγους μήνες.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ