Εισαγγελέας από τα Χανιά καλεί 76χρονη να σπάσει την καραντίνα για να "απολογηθεί" για μία… καγκελόπορτα!

Petite Perle 300×250

Κατεπείγουσα κλήση σε μια 76χρονη γυναίκα να εμφανιστεί εντός πέντε ημερών στο Ειρηνοδικείο και να δώσει εξηγήσεις για μια φθαρμένη καγκελόπορτα, έστειλε Εισαγγελέας από τα Χανιά εν μέσω πανδημίας.

Εν ολίγοις ο κ. εισαγγελέας  ζητεί από μια ηλικιωμένη γυναίκα να σπάσει την καραντίνα που ενσωματώνεται στην δραματική έκκληση του καθηγητή Τσιόδρα "προστατέψτε τους ηλικιωμένους" και να πάει εντός 5 ημερών σε Ειρηνοδικείο της πρωτεύουσας για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Ο τυπολατρικός "παραλογισμός" σε όλο του το μεγαλείο!!!

"Κακούργημα"!!

Η γυναίκα θα αναγκαστεί λοιπόν να θέσει σε κίνδυνο τη ζωής της για μια υπόθεση τόσο "σοβαρή" που προκαλεί γέλωτα. Το κατεπείγον είναι μια μήνυση που, μόλις πριν από δύο μήνες, κατέθεσε σε βάρος της συγγενικό της πρόσωπο. Την κατηγορεί μεταξύ άλλων, ότι πριν από δύο… χρόνια, προκάλεσε ζημιά σε κολωνάκι μιας… καγκελόπορτας οικοπέδου, όπου εκείνος εκτρέφει τις κότες του. Και επίσης "θυμήθηκε" ότι πριν από 4,5 χρόνια τον "εξαπάτησε" διότι τον έπεισε να… υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

Αναστολή

Έτσι όταν τα δικαστήρια έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας και ο φόνος διαδοσης του ιού είναι σε πρωτη γραμμή, όταν οι αρχές αυτή τη μη διάδοση θέτουν ως πρώτη γραμμή άμυνας,  οι δικαστικές αρχές έδειξαν το… άκαμπτο προσωπό τους σε αυτή την ηλικιωμένη γυναίκα. Όταν λοιπόν ζήτησε  από την ειρηνοδίκη Καλλιθέας (η οποία απέστειλε και την κατεπείγουσα κλήση) να αναβάλλει την κατάθεση διότι μία μετακίνηση της ίσως να έθετε σε κίνδυνο την υγεία της, πήρε αρνητική απάντηση. Δεν την έπεισε ουτε όταν τόνισε ότι, αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να συλλέξει το αποδεικτικό υλικό για να αντικρούσει τα όσα της προσάπτει ο μηνυτής της. Με κλειστά καταστήματα, όπως είπε, δεν μπορεί ούτε να φωτοτυπήσω τα έγγραφα που επιθυμεί να προσκομίσει ενώ άγνωστο είναι εάν και πότε θα της παραδοθούν οι βεβαιώσεις που θα ζητήσει από υπηρεσίες που κι εκείνες υπολειτουργούν αυτή την περίοδο.

Ούτε ο εισαγγελέας

Η 76χρονη επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο οποίος έδωσε τη σχετική παραγγελία.

Η απάντηση από την εισαγγελέα υπηρεσίας ήταν πως είναι αναρμόδια. Όταν η γυναίκα ζήτησε το email της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων για να αποστείλει εγγράφως το αίτημα της, η απάντηση που έλαβε τόσο από την ίδια όσο και από τη γραμματέα της ήταν πως δεν… γνωρίζουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπηρεσίας τους.

πηγή: capital.gr



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ