Τη σύσταση μόνιμων θέσεων στον τομέα καθαριότητας των φορέων του δημοσίου ζητούν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Petite Perle 300×250

Την αναγκαιότητα σύστασης μόνιμων θέσεων στον τομέα καθαριότητας των φορέων του δημοσίου αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, 62 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επανερχόμαστε με μια Ερώτηση που είχαμε καταθέσει και τον Νοέμβριο του '19 χωρίς να λάβουμε κάποια σαφή απάντηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Πρόκειται για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες φορέων του δημοσίου και που η πληρωμή τους γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το επόμενο διάστημα, οι συμβάσεις αυτών των εργαζομένων λήγουν. Κι εκτός από το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας που καλλιεργείται, δημιουργείται μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Γι' αυτό και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να σταματήσει να κωλυσιεργεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ​με ουσιαστικό τρόπο, συστήνοντας μόνιμες θέσεις, για την κάλυψη των οποίων θα ληφθεί υπόψιν η προϋπηρεσία που διαθέτουν οι νυν απασχολούμενοι».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το εάν

1. Δεσμεύεται η κυβέρνηση για τη σύσταση μόνιμων θέσεων στον τομέα της καθαριότητας, στους φορείς του δημοσίου.

2. Θα υπάρξει μέριμνα για να ληφθεί υπόψη η σημαντική προϋπηρεσία που διαθέτουν οι νυν απασχολούμενοι  στον τομέα της καθαριότητας, εντός  των δυνατοτήτων που παρέχει το Σύνταγμα και η σχετική νομολογία.

3. Έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον ετήσιο και πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων και αν ναι ποιος ο αριθμός μόνιμων θέσεων ανά έτος.

4. Υπάρχει κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών και ποιο είναι αυτό.

Από το γραφείο τύπου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ