15 χρόνια φυλακή στον ντίλερ που σκότωσε τον Σωκράτη Κόκκαλη

Δεκαεννέα µήνες µετά τη συγκλονιστική είδηση του θανάτου του νεαρού και αγαπητού επιχειρηµατία, ο κατηγορούµενος Terry Lee Christian, ο οποίος είχε δηλώσει ένοχος για την πώληση κοκτέιλ θανατηφόρων οπιούχων, τιµωρήθηκε µε πολυετή φυλάκιση.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της αµερικανικής Δικαιοσύνης στον 37χρονο άνδρα από το Οχάιο ο οποίος έδωσε το «κοκτέιλ θανάτου» στον 34χρονο Σωκράτη Κόκκαλη, που στάθηκε µοιραίο για τη ζωή του άτυχου επιχειρηµατία. Δεκαεννέα µήνες µετά τη σοκαριστική είδηση του θανάτου του νεαρού επιχειρηµατία, υιού του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Terry Lee Christian καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξης.

Ο 37χρονος dealer, όπως µετέδωσε το αµερικανικό NBC News, θα εκτίσει ποινή 15 ετών σε οµοσπονδιακή φυλακή, καθώς τον περασµένο Οκτώβριο είχε δηλώσει ένοχος για την υπόθεση και αναµενόταν να µάθει την ποινή του τον Ιανουάριο του 2020. «Ο κατηγορούµενος επέλεξε να δηλώσει ενοχή για το αδίκηµα από το να πάει σε δίκη. Στο αµερικανικό σύστηµα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και την επιλέγουν πολλοί κατηγορούµενοι προκειµένου να λάβουν µικρότερες από τις προβλεπόµενες ποινές» είχε δηλώσει στο «Εθνος» ο ρεπόρτερ του News 5 Cleveland, Ian Cross, τον περασµένο Οκτώβριο, όταν ακόµη αναµενόταν η ποινή που θα επιβαλλόταν στον 37χρονο.

Δήλωσε άγνοια
Σύµφωνα µε όσα µετέδωσαν ξένα δίκτυα, ο Terry Lee Christian κατά τη διάρκεια της ακρόασής του φέρεται να δήλωσε άγνοια για το κοκτέιλ που πούλησε στον 34χρονο επιχειρηµατία, υποστηρίζοντας ότι πίστευε πως του έδινε καθαρή κοκαΐνη και όχι µείγµα από θανατηφόρα οπιούχα.

Μάλιστα, ο 37χρονος φέρεται να απαντούσε αργά στις ερωτήσεις που δέχτηκε τον Οκτώβριο από τον ανώτατο δικαστή Thomas Parker, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ολιγόλεπτη συνοµιλία µεταξύ του δικηγόρου του και του εισαγγελέα. Η προβλεπόµενη ποινή για το αδίκηµα ήταν τα 20 χρόνια, αλλά ο κατηγορούµενος έφτασε σε συµφωνία µε τον εισαγγελέα και στις 17 Ιανουαρίου 2020 είχε προγραµµατιστεί η συνάντησή του µε τον δικαστή, όπου και θα ζητούσε να του επιβληθεί η ποινή 15 ετών.

Σηµειώνεται ότι -όπως εξήγησε ο assistant US attorney Βασίλης Κατσαρόςκατά τη διάρκεια της ακρόασης του κατηγορουµένου θα έπρεπε ο περιφερειακός δικαστής Solomon Oliver Jr να δηλώσει αν αποδέχεται τη συµφωνία για τα 15 έτη, πριν επιβάλει ποινή, ενώ ο κατηγορούµενος είχε τη δυνατότητα να αποσύρει τη «συµφωνία» στην περίπτωση που ο δικαστής δεν είχε δεχτεί την ποινή. «Αυτή η υπόθεση είναι µια υπενθύµιση σε όσους κάνουν χρήση ναρκωτικών ότι συνήθως αγοράζουν κοκτέιλ που περιέχουν φαιντανύλη, η οποία µπορεί να σκοτώσει ακόµη και σε πολύ µικρές δόσεις. Ολα δείχνουν ότι στη συγκεκριµένη περίπτωση το θύµα πίστευε ότι αγόραζε κοκαΐνη και όχι οπιοειδή» ανέφερε ο δικηγόρος Justin Herdman.

«Αποδίδεται δικαιοσύνη»

Ηδη πάντως από τον Οκτώβριο του 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η σύλληψη του Terry Lee Christian και η δήλωση ενοχής του, η οικογένεια του 34χρονου επιχειρηµατία είχε ευχαριστήσει µέσω του συνηγόρου της τις αµερικανικές Αρχές. «Αν και τίποτα δεν µπορεί να φέρει πίσω τον Σωκράτη στους αγαπηµένους του, η οικογένεια Κόκκαλη είναι ικανοποιηµένη που βλέπει ότι αποδίδεται δικαιοσύνη» είχε δηλώσει, σύµφωνα µε το cleveland.com, ο δικηγόρος της οικογένειας Ryan Stubenrauch

πηγή: ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ