Άγνωστες μέχρι στιγμής οι συνέπειες του COVID 19 στον τουρισμό

Ακόμα δεν μπορεί να γίνει η χαρτογράφηση των συνεπειών που θα έχει η πανδημία του κορωνοϊού στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στον βουλευτή Ηρακλείου, του ΜέΡΑ25 Γιώργο Λογιάδη.

Ο κ. Λογιάδης με ερώτηση του στις 12 Μαρτίου, ζητούσε να μάθει ποια μέτρα θα ληφθούν τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις μονάδες του τουρισμού. 

«Το θέμα αυτό, όπως κι όλα τα άλλα, το παρακολουθούμε στενά και θα παρέμβουμε όποτε κρίνουμε αναγκαίο για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων για την στήριξη του τουρισμό, των επιχειρήσεων και των  εργαζομένων», τόνισε ο κ. Λογιάδης.

Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, μέσω των οποίων να αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της επιδημίας του COVID 19 στην οικονομία και στο εμπόριο, οι οποίες, σε μεγάλο βαθμό, θα εξαρτηθούν από την ένταση και τη διάρκεια της εξάπλωσής του.

Την παρούσα στιγμή, καίριο ζήτημα είναι να παρθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Η ρευστότητα στις επιχειρήσεις είναι προαπαιτούμενο για την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη προστασία από τις αρνητικές συνέπειες του COVID 19, και κατ΄ επέκταση για τη διατήρηση της απασχόλησης, η οποία τίθεται σε κίνδυνο από τη μείωση της ζήτησης.

Η στενή παρακολούθηση όλων των εξελίξεων, κατά τομέα και περιοχή, οδηγεί στην λήψη των κατάλληλων στοχευμένων μέτρων».

Η σχετική απάντηση εδώ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ