Ολες οι ημερομηνίες πληρωμής για επιδόματα και δώρα – Τι έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι μέχρι τον Ιούνιο

Petite Perle 300×250

Όλες τις ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες και οι επιχειρήσεις καταγραφεί σήμερα το Dikaiologitika News προκειμένου να καταβληθούν οι παροχές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα αφορά τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους, στους επιστήμονες τα 600 ευρώ, το δώρο Πάσχα, την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τις ημερομηνίες πληρωμών.

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα συνεχίζινται οι υπεύθυνες δηλώσεις ρων εργαζομένων για το επίδομα των 800 ευρώ, στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr που έχει ανοίξει από την 1η Απριλίου. Σήμερα κάνουν υπεύθυνη δήλωση όσων το ΑΦΜ τελειώνει στο 7.

Από αύριο:

-Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

-Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

-Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Αναλυτικότερα οι σημαντικότερες ημερομηνίες είναι οι εξής:

– 9 Απριλίου: Την Πέμπτη 9 Απριλίου ξεκινάει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη συμμετοχή των επιστημονικών κλάδων στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με αποζημίωση ύψους 600 ευρώ.

Οι 180.342 επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι προς το παρόν μένουν εκτός της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ, αποκτούν τη δυνατότητα να εισπράξουν 600 ευρώ, εφόσον συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων συνολικής διάρκειας 100 ωρών.

Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινάει και η επιστροφή σε 51.617 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους των ποσών που δικαιούνται από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018 συνολικού ύψους 43,5 εκατ. ευρώ από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020.

10 Απριλίου:  Μέχρι τις 10 Απριλίου θα πρέπει οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Μέχρι τις 10 Απριλίου θα πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι να καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβουν έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές.

Δηλαδή για να έχει κάποιος έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές των δύο πρώτων μηνών θα πρέπει να καταβάλλει μέχρι 10 Απριλίου και τους δύο μήνες, δηλαδή τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

14 Απριλίου: Τη Μεγάλη Τριτη 14 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη επιταγή των 400 ευρώ στους επιστήμονες που συμμετείχαν στην διαδικασία της τηλεκατάρτισης.

Ειδικότερα το επιστημονικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: 400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

-15 Απριλίου: Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού οφείλουν να καταβάλουν κανονικά το δώρο Πάσχα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, ήτοι έως τις 15 Απριλίου.

-15, 16,17 Απριλίου: Ξεκινάει από τις 15 Απριλίου η πρώτη φάση πληρωμών για τους εργαζόμενους που ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους. Ειδικότερα θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου η πληρωμή των εργαζομένων που υπέβαλλαν υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι τις 10 Απριλίου.

-20 Απριλίου: Μέχρι 20/04/2020 οι επιχειρήσεις – εργοδότες που πλήττονται βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να εφαρμόσουν το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και να υποβάλλουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις.

-25, 26, 27 Απριλίου: Θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ στους εργαζόμενους που υπέβαλλαν υπεύθυνες δηλώσεις από 15 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου.

-30 Απριλίου: Λήγει η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργαζόμενους που ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους.

-5, 6, 7 Μαΐου: Θα πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που υπέβαλλαν υπεύθυνη δήλωση από 20 Απριλίου μέχρι 30 Απριλίου.

-30 Ιουνίου: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις – εργοδότες που ανέστειλαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους είτε με εντολή δημόσιας αρχής είτε επειδή πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ