Αναφορά Νίκου Ηγουμενίδη για την περικοπή επιδόματος στους τυφλούς επιστήμονες

Τελευταία Ενημέρωση:

“Αναλγησία εκ μέρους της Κυβέρνησης η περικοπή του επιδόματος”, αναφέρει ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου

Με αναφορά που έχει ήδη προωθηθεί, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης φέρνει στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για την περικοπή -και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας- του επιστημονικού προνοιακού επιδόματος που μέχρι τώρα λάμβαναν τυφλοί επιστήμονες.

Με την αναφορά του προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – όπου και απευθύνεται η ίδια η διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών  –  τονίζεται ότι επί σειρά ετών χορηγείτο το επιστημονικό επίδομα στους τυφλούς επιστήμονες που αποδεδειγμένα ασκούν το επάγγελμα τους (πχ. δικηγόροι) και τώρα η Κυβέρνηση «προχώρησε εντελώς αυθαίρετα και χωρίς νόμιμη αιτία στην περικοπή του».

Όπως αναφέρεται στην ίδια την επιστολή προς τους Υπουργούς, ζητείται να γίνει άμεσα σχετική παρέμβαση στον ΟΠΕΚΑ, ενώ το θέμα έχει ήδη τεθεί στην Κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι παρότι σας καταγγείλαμε τις έκνομες περικοπές προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με οπτική αναπηρία εκ μέρους του ΟΠΕΚΑ και παρότι παρήλθε εύλογο χρονικό διάστημα δεν απαντήθηκε στους φορείς μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών και να ενημερωθεί σχετικά ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι “είναι καταφανής η αναλγησία της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση και μάλιστα σε μια συγκυρία που όλες οι ομάδες πολιτών μας πρέπει με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα να στηριχθούν. Αναμένουμε εξηγήσεις και την αποκατάσταση μιας τέτοιας αδικίας”. 

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...