Σ. Βαρδάκης: "Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό"

Tη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή επισημαίνονται τα εξής:

"Ο νομός Ηρακλείου θεωρείται από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της χώρας, ενώ όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία λειτουργούν σε εποχιακή βάση, από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου. 

Η ιδιαιτερότητα της εργασιακής σχέσης των απασχολούμενων στον τουρισμό, αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό τα αιτήματα του Σωματείου. 

Σύμφωνα με την κατατεθείσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), η οποία έχει κηρυχθεί υποχρεωτική από την Υπουργό Εργασίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έληξε στις 31/3/20, ενώ λόγω της δυσκολίας που υπάρχει λόγω της πανδημίας για επαναδιαπραγμάτευσή της, συμφωνήθηκε από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη (εργοδότες & εργαζόμενους), να επεκταθεί έως 30/9/20.

Συνεπώς, βάσει και των όρων της σύμβασης, οι εργοδότες θα πρέπει να επαναπροσλάβουν το προσωπικό που εργάστηκε σε αυτούς την προηγούμενη τουριστική περίοδο. 

Το Σωματείο των εργαζομένων ζητά να πραγματοποιηθεί αναστολή στις συμβάσεις εργασίας την 1η Μαΐου των εργαζομένων αυτών, ώστε να ενταχθούν και αυτοί στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Πολιτεία".
 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ