Η Γερμανία ελπίζει ότι το Eurogroup θα καταφέρει να συμφωνήσει σε πακέτο βοήθειας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ότι αναμένει πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομιών που θα συνεδριάσουν αργότερα σήμερα να σημειώσουν πρόοδο προς μια συμφωνία σε ένα οικονομικό πακέτο ύψους 500 δισεκ. ευρώ για την κρίση του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup διάρκειας 16 ωρών που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πώς να στηρίξουν τις οικονομίες τους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό να λάβουμε αυτή την απόφαση σήμερα για τα 500 δισεκ. ευρώ που είναι υπό συζήτηση –είναι ένα απίστευτα μεγάλο ποσό που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε πολύ κόσμο, ειδικά στις πλέον πληγείσες χώρες, την Ισπανία και την Ιταλία», δήλωσε ο Αλτμάιερ στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Εχω εμπιστοσύνη ότι (ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών) Όλαφ Σολτς, μαζί με τον συνάδελφό του, τον (Γάλλο υπουργό Οικονομικών) Μπρουνό Λεμέρ, μπορούν να το προωθήσουν αυτό σήμερα και όλοι εργαζόμαστε σε αυτό από κοινού», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, Όλαφ Σολτς χθες είχε δηλώσει ότι ελπίζει «ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε συμφωνήσει σε πακέτο διάσωσης».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ