Κορωνοϊός -Μεξικό: Πάνω από 26.000 κρούσματα -Πλήττεται το υγειονομικό προσωπικό

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στο Μεξικό ενδέχεται να είναι ακόμη και πάνω από 26.000, εκτίμησε χθες Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

Ο υφυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε πως διαπιστώθηκαν 33 νέοι θάνατοι ασθενών και επιβεβαιώθηκαν 396 νέα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 3.181.


Πέραν όμως των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με διαγνωστικές εξετάσεις, υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα πολλοί φορείς του ιού που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή δεν έχει διαγνωστεί η μόλυνσή τους, είπε.


Η πανδημία ενδέχεται να πάρει προσλάβει έκταση ακόμη και «οκτώ φορές μεγαλύτερη» από αυτή που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία, τόνισε ο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μιλώντας περί ως ακόμη και 26.500 κρουσμάτων.


Παράλληλα οι μεξικανικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Τετάρτη πως 60 στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε δύο κέντρα υγείας, ένα λίγο έξω από τη Σιουδάδ δε Μέχικο και ένα στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ. Το Μεξικό πλήττεται από κύμα μολύνσεων στις τάξεις του υγειονομικού προσωπικού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ